Folkemøter om etterbruk av grendeskoler

Sør-Odal kommune er i gang med å utarbeide en plan for etterbruk av grendeskolene på Slåstad, Ullern, Disenå og Sander, som fra skoleåret 2019/2020 blir lagt ned. Planprosjektet vil være delt inn i to faser, der fase én konkret blant annet vil handle om å kartlegge behovene i grendene, finne ut hva slags etterbruk grendeskolene egner seg best til, hvilke muligheter og begrensninger som finnes, hva som er den optimale eierstrukturen, samt sette opp en detaljert tidsplan med nøkkeldatoer. Arbeidet vil munne ut i et plandokument som vil bli politisk behandlet og lagt ut på høring.

Sør-Odal grenderåd er referansegruppe i arbeidet, og rådmannen er prosjekteier. Det vil være sterkt fokus på bred involvering i arbeidet, derfor vil det bli gjennomført folkemøter i fire grender i løpet av de neste ukene.

Folkemøtene vil være åpne for alle. For at arbeidet skal være mest mulig konkret, vil temaet for samlingen være snevret inn til kun å gjelde grendeskolen som ligger i grenda møtet avholdes i. For eksempel vil det under møtet på Slåstad kun handle om skolen på Slåstad.

Dette er tidspunktene for møtene:

• Slåstad: Tirsdag 19. september kl. 19.00-21.00.
  • Ullern: Tirsdag 26. september kl. 19.00-21.00.
  • Disenå: Tirsdag 3. oktober kl. 19.00-21.00.
  • Sander: Tirsdag 17. oktober kl. 19.00-21.00.

Agenda for folkemøtene vil være:

• Ordfører Knut Hvithammer ønsker velkommen.
  • Grenderådsleder Finn Martinsen informerer om grenderådets arbeid og samarbeidsavtalen med kommunen.
  • Informasjon om grendelag og framtidige planer, ved grendelagsleder.
  • Informasjon om bruk av samfunnshus, ved kommunalsjef teknikk og næring.
  • Plan for etterbruk av grendeskoler, ved kommunikasjons- og næringskoordinator.
  • Workshop med spørsmål til deltakerne.
  • Oppsummering.
  • Informasjon om kommuneplanprosessen, ved planrådgiver.

Det vil bli servert kaffe og noe å bite i.

Velkommen!