Høring: Utbygging av bredbånd i Sør-Odal kommune

Sør-Odal kommune planlegger å søke om Nkom-midler for utbygging av bredbånd i kommunen. Nå kan du si din mening om de planlagte områdene. Høringsfristen er 27. mai 2018.

I 2017 fikk Sør-Odal kommune støtte på om lag tre millioner kroner fra Hedmark fylkeskommune til utbygging av bredbånd på Slåstadsæter/Slåstad, og kommunen ønsker å søke om midler også i 2018.

– Sør-Odal har flere områder der bredbåndsdekningen ikke er tilfredsstillende. Dette ønsker kommunen å gjøre noe med, og kommer i 2018 til å søke om tilskudd for utbygging i inntil fem nye deler av kommunen, sier rådmann Frank Hauge.

Ordningen Nasjonal stønad til breibåndsutbygging fovaltes av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). I tillegg finnes det midler å søke på hos Hedmark fylkeskommune. Det er et krav i disse ordningene at informasjon om planlagte, geografiske søknadsområder i kommunen legges ut på høring, slik at alle interesserte parter kan få komme med sine innspill.

I 2018 planlegger kommunen å søke om støtte for utbygging i inntil fem områder i kommunen, der det ikke er planlagt kommersiell utbygging eller finnes høyhastighetsbredbånd i dag.

Høringen gjelder for disse områdene:

• Oppstad
  • Odals Verk
  • Strøm
  • Åkroken
  • Finnholt

Her kan du se kartet over områdene som nå legges ut på høring! Dette er grovskisser, så plassering av boliger innenfor og utenfor områdene må ikke tolkes som absolutte.

Innbyggere, bedrifter, lag og foreninger og andre interesserte parter inviteres til å gi innspill til disse områdene før kommunen sender søknader til Nkom og Hedmark fylkeskommune. Dokumentasjon av antall husstander i områdene som mangler tilbud, interessentlister og mulig dugnad kan øke sjansen for tildeling av offentlig støtte. Interessenter i områder utenfor kartet oppfordres også til å svare på høringen.

Innspill merkes med saksnummer 18/1419 og sendes:

Du kan også avgi din høringsuttalelse her!

Høringsfristen er 27. mai 2018.

Sør-Odal kommune er avhengig av god dokumentasjon på forholdene i kommunen, og vi ber derfor innbyggerne om å bidra til en best mulig søknad. Les mer her!

For spørsmål om bredbåndsutbyggingen i Sør-Odal kommune, ta kontakt med:

For mer informasjon om NKOM og bredbåndsordningen, trykk her!