Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Invitasjon til prekvalifisering

Sør-Odal kommune inviterer nå til prekvalifisering for konkurranse om utendørs kunstprosjekt utført på glass på Glommasvingen skole på Skarnes.

Sør-Odal kommune bygger nå en ny 1-10 skole som skal erstatte fem grendeskoler; Ullern, Disenå, Korsmo, Slåstad og Sander samt Sør-Odal ungdomsskole.

Den nye skolen, Glommasvingen skole, lokaliseres på Korsmo, sentralt på Skarnes og vil få kapasitet til 900 elever og ca. 120 ansatte, pluss en egen avdeling for SFO med plass til 360 barn. Skolen, med flerbrukshall, bygges i tett tilknytning til eksiterende idrettshall og vil være omgitt av et parkmessig opparbeidet uteområde av høy kvalitet. Det blir tilrettelagt for ulike aktiviteter både for skolens elever og for befolkningen forøvrig. På den måten vil skolen med alle fasiliteter også fungere som et nærmiljøanlegg med sosiale og kulturelle møteplasser.

Sør-Odal kommune ser det som viktig å skape gode uterom som en del av sentrumsutviklingen, og satser på kunstprosjekter som et vesentlig virkemiddel. Kunstprosjektene på Glommasvingen skole faller naturlig inn i denne satsingen.

Kunstutvalget har derfor valgt å lokalisere hovedprosjektet i et sentralt uterom i anlegget, og ønsker et kunstprosjekt utført på glass. Kunstprosjektet skal lokaliseres på et definert sted på utvendig fasade.

Kunstprosjektet skal ha et omfang og være av en slik karakter at det makter å ta veggen og uterommet i besittelse.  Kunstutvalgets ambisjon er å få frem et prosjekt som er kunstnerisk interessant over tid, og ikke kun fremstår som dekor.

Dette er et kunstnerisk og teknisk utfordrende prosjekt som krever kunstnere med:

  • God forståelse for det visuelle samspillet mellom kunst, arkitektur og omgivelsene.
  • Innsikt i bygningsglassets tekniske muligheter som kunstnerisk medium.
  • Evne til å kombinere dette med en konseptuell tilnærming til oppgaven
  • Forståelse for dynamikken i et byggeprosjekt og erfaring i å samarbeide med underleverandører, byggherre osv.

Billedkunstnere og kunsthåndverkere som har denne kompetansen og som har kapasitet til å prioritere prosjektet inviteres til å melde interesse for å delta i en lukket konkurranse.

Konkurranseperiode vil være: juni til medio oktober.

Ferdigstilling innen august 2019

Kunstbudsjettet er inntil kr. 1,8 mill.

Interesserte kunstnere må sende inn en kort tekst som begrunner interessen for oppdraget og viser forståelse for oppgavens karakter, samt CV og dokumentasjon som viser kunstnerisk uttrykk og relevant erfaring. Kunstutvalget etterspør ikke idéer eller utkast.  Det samlede materiale må ikke overstige 10 sider.

Materialet sendes digitalt til: postmottak@sor-odal.kommune.no.
Bruk gjerne Dropbox eller OneDrive ved tunge filer. 

Merkes med: Glommasvingen 18/1509

Innsendelsesfrist: 4. juni

Eventuelle spørsmål skal stilles til både:

Prosjektleder bygg Ole Gunnar Holen: Ole.Gunnar.Holen@sor-odal.kommune.no og

Kunstkonsulent Reidun Bull-Hansen: bullha@start.no

Les mer om Glommasvingen skole og Sør-Odal kommune på
www.glommasvingenskole.no
www.sor-odal.kommune.no


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk