Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Sør-Odal kommunes kulturpris 2017

Sør-Odal Kunstforening tildelt kulturprisen for 2017

Sør-Odal Kunstforening ble overrasket med kulturprisen for 2017 under jubileumsutstillingen ved Galleri Lyshuset lørdag. 

Statuttene er slik:

  • Formålet med kulturprisen er å hjelpe fram kulturarbeid i kommunen, gi det bedre vilkår, og tjene som inspirasjon for enkeltpersoner eller organisasjoner som omfattes av det utvidede kulturbegrep.
  • Kulturprisen kan gis til enkeltpersoner eller organisasjoner som har vist vedvarende evne og vilje til å yte aktiv kulturinnsats utover det vanlige, eller som har vist framifrå god skapende virksomhet.
  • Prisen består av diplom og 10.000 kroner

– Sør-Odal Kunstforening besitter viktig kompetanse, og formidling av opplevelser og kompetanse om kunst er en viktig oppgave som kunstforeningen bidrar sterkt til å løse. Sør-Odal Kunstforening er viktig formidler av kunst. De introduserer sørodølinger og andre inn i kunstens verden, og viser at et bilde eller utrykk selvfølgelig kan behage, men også forundre og forarge og engasjere, sa ordfører Knut Hvithammer til kunstforeningen under utdelingen.

Mange av medlemmene i kunstforeningen dukker opp på flere arenaer i kulturlivet, slik at Sør-Odal Kunstforening er en viktig ressurs for kulturlivet i det brede. Sør-Odal Kunstforening arrangerer utstillinger, turer og foredrag. Utstillingene er i Låvegalleriet ved Kåre Tveter Galleri Lyshuset, og er slik sett en sentral aktør for aktiviteten ved Galleriet.

– Jeg vil framheve bredden i aktivitetene til Sør-Odal kunstforening, og jeg er glad for at de har bidratt så sterkt til å vise fram unge lokale talenter, skryter ordføreren.

Leder Cato Bekkevold tok imot prisen på vegne av Sør-Odal Kunstforening.

Styret i Sør-Odal kunstforening

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk