Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Status på bredbåndskonkurranse

Nord-Odal og Sør-Odal kommuner gjorde i begynnelsen av september tildeling i anbudskonkurransen om å bygge ut bredbånd i Austvatn og Slåstadsæter. Kommunene har i etterkant mottatt klage fra en av tilbyderne.

Klagen er rettet mot enkelte av tildelingskriteriene, og om disse er i strid med EUs overvåkningsorgan ESAs vedtak om retningslinjer for subsidiert bredbåndsutbygging i Norge. De omstridte kriteriene dreier seg om vektlegging av pris i forhold til kvalitet, og hvorvidt utbygging til hytter kan inngår i vurderingen.

Kommunene er nå i dialog med Hedmark fylkeskommune og NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) for å avklare dette. Gjennom hele anbudsprosessen har vi samarbeidet med regionalt innkjøpssamarbeid (RIIG) og rådført oss med egne jurister.

Vi håper på en snarlig løsning, og vi beklager overfor våre innbyggere at prosessen har tatt lang tid.

Det er i påvente av en avgjørelse i klagesaken ikke mulig å si noe mer konkret om framdriftsplanen for utbyggingen.

Kommunene kommer tilbake med mer informasjon så snart som mulig.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk