Skjerpede vanningsrestriksjoner for Sør-Odal kommune

Sør-Odal kommune innfører skjerpede vannrestriksjoner for alle som er tilkoblet det kommunale vannverket.

Det innføres med umiddelbar virkning forbud mot all hagevanning med slange.

Alle hageslanger skal til enhver tid være frakoblet utekran/tappepunkt. Det er ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med slange.

Det er i disse dager rekordvarmt vær uten nedbør. Stort vannforbruk har medført et høyt uttak av vann fra vannkildene. Det er ikke ventet at det kommer regn av betydning i juli. For å sikre nødvendig vannforsyning til forbruksvann og brannberedskap, innføres det skjerpede vanningsrestriksjoner for alle våre abonnenter fra og med 04. juli 2018.

For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster gis det tillatelse til å vanne med kanne. Gressplener tåler normalt tørke, og kommunen kan ikke prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Vanningsrestriksjonene gjelder inntil annen beskjed gis. Kontroller vil bli utført.

Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 62 96 80 00 eller postmottak@sor-odal.kommune.no