Vanningsrestriksjoner for Sør-Odal kommune

Innføring av vanningsrestriksjoner for Sør-Odal kommunale vannverk

Det er i disse dager rekordvarmt vær uten nedbør. Dette medfører et veldig høyt vannforbruk og stor skogbrannfare. For å sikre nødvendig beredskap ved evt. brannutrykninger, og nok vanntrykk til oss alle, innføres det vanningsrestriksjoner for alle våre abonnenter fra og med 25. mai 2018.

For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster og prydbusker gis det tillatelse til å vanne manuelt med slange påsatt spylemunnstykke. Gressplener tåler normalt tørke, og vannverkene kan ikke prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Vanning med spreder eller åpen slange er derfor ikke tillatt. Det er heller ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med åpen slange. Fylling med spylemunnstykke vil ta noe lengre tid, men sikrer samtidig at alle naboer beholder et godt vanntrykk.

Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk.

Vanningsrestriksjonene gjelder inntil annen beskjed gis. Har du spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 62 96 80 00 eller postmottak@sor-odal.kommune.no