Vannski-VM i Sør-Odal

Verdensmesterskapet i vannski for parautøvere går neste år av stabelen på Sør-Odal idretts- og aktivitetspark (SIAP).

– Det er veldig morsomt at Norge er tildelt et slik arrangement og at det blir lagt til SIAP. Det vil bli et spektakulært arrangement der grenser vil bli sprengt for hva som er mulig å gjøre selv med et handikapp. SIAP er den selvsagte arenaen i Norge for et slikt arrangement, og vi vet at arenaen og Slåstad Vannskiklubb kan legge til rette for et slikt arrangement på en utmerket måte. Det er bare å sette av datoene til neste sommer for å komme og se, sier Knut Hvithammer, ordfører i Sør-Odal kommune.

Norges Vannski- og Wakeboard Forbund ble onsdag 6. juni informert av det internasjonale vannski- og wakeboardforbundet (IWWF) om at Norge er tildelt VM i vannski for parautøvere neste år. Og arrangementet vil foregå på arenaen til Slåstad Vannskiklubb på Skarnes (Sør-Odal Idretts- og Aktivitetspark), der klubben også vil være teknisk arrangør.

Arenaen har tidligere år fått mye positiv omtale fra det internasjonale miljøet, og det er blant annet blitt arrangert U-21-EM i vannski i 2009, åpent senior-EM i vannski i 2011 samt U-21 og para-EM i 2016. Det er med andre ord en erfaren og dyktig teknisk arrangør forbundet får med seg til neste års arrangement.

Tidspunktet for mesterskapet er 22. til 28. juli 2019.

Et VM for parautøvere vil trekke med seg rundt 50-60 utøvere med ledsagere, støtteapparat og familie fra hele verden. Så det forventes mange mennesker til Skarnes i juli neste år.

Følg Slåstad Vannskiklubb på Facebook her!

Bakgrunn for paravannski-idretten:

• Norge har vært et av foregangslandene når det gjelder etablering av vannskiaktivitet for parautøvere.
  • Det har eksistert tilbud til disse utøverne siden 1970-tallet, og aktiviteten er integrert med de funksjonsfriske.
  • Norge var også et av de første landene til å avholde konkurranser for parautøvere.
  • I 1986, i Norge, ble den første internasjonale kommisjonen for vannski paraidrett stiftet, og denne fikk så komitéstatus i 1992.
  • Det første VM for parautøvere vannski ble avholdt i 1993 i Frankrike.
  • EM og VM avholdes annethvert år. Det forrige VM i 2017 foregikk i Australia.
  • Det er et eget konkurranseregelverk tilpasset parautøverne, og klassifisering av disse.
  • Det er to norske representanter som sitter i det internasjonale forbundets region Europa sitt parastyre. De er Ivar Fosse og Heidi Brenna. Begge to er også internasjonale dommere for paravannski.

VannskiFoto: Michal Tyrkiel