SLT-koordinator i Sør-Odal
Roy Magnus Onsrud er tydelig på at dialog med foreldre og foresatte er noe av det første han ønsker å gjøre som nytilsatt SLT-koordinator.

– Foreldrene vil bli en veldig viktig samarbeidspartner for meg, og man trenger ikke være redd for å ta kontakt. Mitt mål er at terskelen for å ta kontakt skal senkes, sier Onsrud, og presiserer at ordinær taushetsplikt også gjelder for dialog med ham.
Ser du noen som har rus- eller kriminalitetsutfordringer? Trenger du støtte til å løse noe? Lurer du på hvordan du skal prate med barna dine? Dette er eksempler på noen av temaene du kan prate med SLT-koordinatoren om.
Riktig hjelp til riktig tid
SLT står for Samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak, og SLT-modellen skal samordne rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak for barn og unge. Målet er at kommunens barn og unge skal få riktig hjelp til riktig tid, av et hjelpeapparat som samarbeider godt på tvers av etater og faggrupper.
– Det er mange, både enkeltpersoner og offentlige instanser soacm bidrar i dette arbeid. Modellen skal sørge for å koordinere kunnskap og ressurser mellom politi og relevante kommunale enheter. Også næringsliv og frivillige organisasjoner hører med i dette nettverket, sier Onsrud, som har sin bakgrunn fra kriminalomsorgen og jobb med ungdommer gjennom NAV.
Vil etablere flere møteplasser
Onsrud vil primært jobbe med ungdommer fra 6. trinn til de er 18 år, og har allerede vært inne og presentert seg for elevene på sjette til niende trinn.
– Etter hvert skal jeg også delta på foreldremøter, være synlig i kommunen på kveldstid, og jobbe aktivt for å etablere flere uorganiserte aktiviteter og møteplasser for unge, forteller Onsrud.
Internt i kommunen vil Onsrud sin viktigste oppgave være å sørge for at kommunen har en strategi og satsing på forebyggende arbeid.