Band, musikk og sang

Har du lyst til å drive med musikk i sommer? Kanskje lære å spille et instrument, synge eller spille i band? Da kan du melde deg på sommerskolekurset «Band, musikk og sang»!

Kurset er for deg som går i 3.-10. klasse

Hva skjer?: 

 1. Kurset vil starte med at man får blitt litt kjent med hverandre. Vi tar en prat om deltakernes musikksmak, læreforutsetninger og ønsker. Vi lager en liste med sanger deltakerne liker og har lyst til å spille/synge. Instruktørene vil så komme med noen faglige innspill til hvilke låter som kan være overkommelige å øve inn. 
 1. Låten eller låtene vi blir enige om å spille skal kunne tilpasses de ulike elevenes nivå. Det er ingen krav om at du må ha spilt et instrument eller sunget i et band tidligere.
 2. Instruktørene vil undervise ved å demonstrere, instruere og veilede deltakerne på ulike måter. Dette vil kreve av deltakerne observerer, bearbeider og prøver å imitere.
 3. Om undervisningen vil foregå i grupper eller via en-til-en-undervisning må vi ta stilling til etter vi vet hvor mange deltakere det blir.
 4. Resultatene av arbeidet kan føre til at vi gjør innspillinger av en låt/låter, eller gjennomfører en konsert (kanskje digitalt, kanskje fysisk, dette må vurderes ut ifra elevenes ønsker og smittevernhensyn). 

Innhold:

 • Individuell eller gruppebasert instrument-opplæring, og kanskje samspill i band hvis noen av deltakerne er interessert i å spille i band. 
 • Individuell eller gruppebasert sangopplæring, og kanskje synging i band hvis noen av deltakerne er interessert i dette. 
 • Hvilke instrumenter, og hva slags type sang? 
 • Kurset holdes av Kulturskolen i Odalen. I ukene sommerskolen skal foregå har vi instruktører på gitar, bass-gitar, slagverk/trommer og piano/keyboard. Instruktør på sang og andre instrumenter kan bli aktuelt, men vi må se an søkerne.

 

Deltakerforutsetninger: 

 • Ingen, nivået på undervisningen vil bli tilpasset deltakernes ulike forutsetninger.  

 

Mål: 

 • Kurset skal gi elevene mulighet til å utvikle sine egne musikalske interesser, opplevelser, ferdigheter og kunnskaper, samt gi en opplevelse av personlig mestring. 
 • Skape en interesse og glød for musikk og musikkutøving 
 • Gi deltakerne muligheten til å arbeide sammen med jevnaldrende. 
 • Gi deltakerne muligheten til å skape nye venner og relasjoner. 

 

Læremidler: 

 • Instrumenter, forsterkere, lyd-anlegg, avspillingsutstyr (pc, ipad, smarttelefon), tavle/whiteboard, papir (sangtekster, akkordskjemaer, tabulatur, noter) 
 • Lokalene til kulturskolen i Odalen er utstyrt med 2 trommesett, 4 gitarforsterkere, 2 bassforsterkere, 2 keyboards, 2 sang-anlegg/PA-anlegg samt mange mikrofoner til sang og blåse-instrumenter. Vi har også elgitarer og bassgitarer som eventuelt kan lånes ut. 

Tid: 

 • Mellom kl. 10.00 til 14.30. Kurset tilbys i uke 25, 26 og/eller 31
 • Timeplanen vil avhenge av antall søkere, og vil bli publisert når vi vet dette.
 • Et forslag til lengde på individuelle en-til-en timer kan være 30min, mens en samspillsøkt kan vare i 45min (tid til pauser vil bli lagt inn) 

 

Sted/lokaler: 

 • Ungdommens hus på Skarnes, på bandrom og i mindre øvingsrom  

jente spiller gitar

Snakk med oss

INNBYGGERTORGET
Telefon: 62 96 80 00
Åpningstid: 10.00-14.00
E-post

Vakttelefoner

Korona- og vaksinetelefon: 458 76 660 (åpen torsdager kl. 09.00-14.00).

English version (Google Translate)

Skriv til oss

SØR-ODAL KOMMUNE
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes
E-post til Sør-Odal kommune

FAKTURAADRESSE:
Sør-Odal kommune
c/o Nord-Odal kommune
Herredsvegen 2
2120 Sagstua

Org.nummer: 964 947 716
Kommunenummer: 3415
Organisasjonsinformasjon
Ansvarlig redaktør: Anita Orlund
Webredaktør: Henriette Eriksen

Besøk oss

INNBYGGERTORGET
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes

Åpningstid:
09.00-15.00

Følg oss

Facebook   Facebook