Sommerjournalistene

Her deler deltakere og aktivitetsledere for sommerjournalistene en ny sak hver dag i uke 26 og 31

Sommerjournalistene er et kurs under Sør-Odal kommunes sommerskole. Deltakere på dette kurset dokumenterer blant annet aktiviteten på de andre sommerskolekursene, og vil oppdatere dere med daglige saker og bilder om hva som skjer her på sommerskolen.

Her finner du sommerjournalistene på instagram:

Aktivitetsledere er Maria Therese Kjørnes-Svensli (17) og Viktoria Headington (28)

Fredag 2/7

Fredag og avslutning for ukens kurs. Det har vært morsomt og trist. Vi vil gjerne takke for en fantastisk uke med fantastiske elever og så mange herlige minner fra Sommerskolen. Dans, scene og teatergruppa avsluttet dagen med konsert i idrettshallen med forskerfabrikken som ivrig publikum. Tidligere på dagen var både dansegruppa og Aktivitetsuka-gruppa i svømmehallen der de hadde dykkekonkuranse og flyteøvelse.

Sommerkunstskolen hadde gallerivisning med vitnemålsutdeling og tale fra selveste ordføreren. De startet utstillingen med ett performance forestilling med origamiklør og dans. De var var-polarrev som kunne bli tolket som utryddelse av sjeldne arter. Polarreven ble valgt på grunn av Kåre Tveter og rundkjøringa med Selma, Esja og Lubbi. 

Utstillingen ble godt mottatt av publikum og det var stor under over hvor talentfulle de unge elevene er. Det var mye glede blant gjengen, mens de mimret over uka, men også noen tårer når man sa farvel.

Håper alle får en super sommerferie, og sommerskolen ser dere igjen i uke 31. 

 

Torsdag 1/7
Vannski

I dag har to av kursene på Sommerskolen stått på vannski på SIAP. Dans,teater og scene var først ute på vannet etter å ha somt seg, hoppet tau og hatt hurtig opplæring av hvordan man skal stå på vannski og hva man må passe på. 

-Det var veldig veldig morsomt, og det gikk fort! 

Alle som hadde lyst fikk prøve, og i solsteika var det fristende for de fleste. Aktivitetsuka-gruppa begynte dagen med slåball, før det var deres tur på vannski. Det ble mye latter og glede, og fler vil gjerne tilbake å prøve mer i fremtiden. 

Båt båt

Torsdag 1/7
Sommerkunstskole

På kunst idag begynner de med en fysisk oppvarming for å få løst opp kroppen litt før de unge talentene skal begynne med prosjektene sine. Elevene starter med blind-tegning av hverandre, og da er den største regelen og ikke se men la hendene føre hva du ser og ikke se på arket!

Lino trykk er en stor suksess for lyshuset! der er det å skjære ut mønster å ha maling på å trykke det på fine ark for å få nydelige trykk på arkene, de nye elevene som ble med idag har hatt det helt supert med nye ting å holde på med.

Å gjøre deg klar til utstillingen i morgen på lyshuset har de også gjort. Barna blir ferdig med prosjektene sine og gleder seg til å vise fram arbeidet i morgen. Kl 13.00 i morgen kommer ordfører Knut Hvithammer og åpner opp i morgen, det blir stas, kom å ta en titt da vel
!

Sommerkunstskole Sommerkunstskole

 

Onsdag 30/6
Forskefabrikken

ForskerfabrikkeKodeknekkervektøyn begynte dagen med å knekke avanserte koder ved hjelp av matte og hoderegning. Det var ikke lov med kalkulator, men de løste oppgaven raskt og savnet den ikke. Gangetabellen var øvd inn og koden ble knekt. Kodeordet var isbiter, noe som alle hadde avdekket. 

Videre lærte de unge forskerne om blod og forskjellige blodtyper. Når læreren spurte om noen viste hva blod består av, strakk det seg opp mange ivrige hender. En elev svarte helt riktig at blodet består av hvite celler, røde celler og blodplater. 

De fikk utføre flere tester på laboratoriumet for å teste ut seks vialer med blod for å finne ut hvilket type blodet var. De måtte være ekstra nøye med renhold og forsiktighet.  

Til lunsj fikk alle pizza, noe som ble motatt med stor jubel.

Vi var også innom når Aktivitetsuka-gruppa spilte innebandy. Sjekk ut Instagramen vår sin story for å se video da en av elevene scoret et suverent mål.

Forskerfabrikken Forskerfabrikken

Forskerfabrikken Forskerfabrikken

Tirsdag 29/6
Militærdag

miltærdag

I dag  ser dere mange grønne og svarte skjorter rundt Glommasvingen. Det er militær dag på aktivitetsuka i god Kompani Lauritzen stil. Det er ansiktsmaling, utfordringer både fysisk og mentalt, og en hel del glede som skinner gjennom på de alvorlige ansiktene. De begynte med å lære å marsjere, på steder hvil og hvordan hilse riktig i forsvaret. De ble testet i samarbeidsoppgaver og konsentrasjonsinstruksjoner da de måtte huske hvor mange av hver spesifikke gjenstand de måtte lokalisere.

Ordfører Knut Hvithammer kom å så hva de unge lovede sør-odølingene drev med i dag, og han ble mektig imponert.

Hvithammer sier at det er gøy å se at barna har det gøy og hvor utrolig  innsatsen er. Han har vært med rundt sommerskolen i dag på de forskjellige gruppene og hilst på både de som jobber her og sett hva barna har jobba med i det siste, til og med var han med å delte ut mat. Sommerskolen er et bra opplegg siden ferien er såpass lang  sier Hvithammer. Vi på sommerskolen er utrolig fornøyd med besøket vi fikk i dag!

miltærdag miltærdag

miltærdag miltærdag

Tirsdag 29/6
Bandkurs

Bandkurset i uke 25: Syv musikkinteresserte barn fikk øvd seg på å synge, spille piano, gitar, bassgitar og trommer. Vi øvde fram mot en konsert som ble høydepunktet med kurset, og på denne konserten ble det hele 15 innslag. Vi spilte alt fra Ida’s sommervise og T.N.T av AC\DC. Det var god stemning og høyt volum hele uka - Thomas Fullu

Se video fra avslutningskonserten: 

 

Mandag 28/6
Introduksjon

Sommerskolen er årets nye tilbud for barn og unge i Sør-Odal. Den første uka er gjennomført med stor suksess. Maria Therese Kjørnes-Svensli (17) og Viktoria Headington (28) er Sommerjournalistene denne uka og vil oppdatere dere med daglige saker og bilder om hva som skjer her på sommerskolen.

I forrige uke var Maria med Sommerferiecamp der de hadde forskjellige aktiviteter hver dag. Vannski, kickboksing og klatring var noe av det de fikk prøvd seg i. De var også innom Lyshuset og Odalstunet. Viktoria holdt Bokunst - kreativ workshop for en ivrig gjeng som lærte om forskjellige teknikker innen print, innbinding og hvordan bruke kunst til å formidle sitt budskap. 

Programmering var ett kurs forrige uke der elevene lærte seg Microbit og Lego EV3. De hadde robotkamp, men samarbeidet også med å få roboten til å stikke hull på en ballong. Det var en lærerik og morsom uke.

Villmarkscamp var i friluftsentusiastens ånd. De hadde Mesterens Mester, skyting og fisking. De syklet langt og fikk mange spennende eventyr.

Stuntskolen på Slåstad var en actionfylt uke med fall fra ulike høyder, parkour og sverdfekting. Glåmdalen var også en runde innom og intervjuet den tøffe gjengen. 

Dans var en stor gruppe som ofte underholdt de ansatte på Glommasvingen Skole med fantastiske danseshow på lekeplassen. De lærte koreografi utrolig raskt.

LatterYoga, Groove og Yoga har også vært innom de fleste kursene for et morsomt avbrekk fra ukens rutiner.  Dette var en fin øvelse for mange, og gjorde gruppene enda litt mer sammensveiset. 

Band, musikk og sang kurset ble holdt av Kulturskolen i Odalen. På slutten av uka holdt de en flott konsert for dansegruppa.

Sjekk oss ut gjerne ut på Instagram for bilder og videoer av alt det morsomme og lærerike Sommerskolen driver med. Opplevelser for livet dokumentert av Sommerjournalistene. 

Maria og Viktoria
Sommerjournalistenes aktivitetsledere
Fv.: 
Maria Therese Kjørnes-Svensli (17) og Viktoria Headington (28)

Snakk med oss

INNBYGGERTORGET
Telefon: 62 96 80 00
Åpningstid: 10.00-14.00
E-post

Vakttelefoner

Korona- og vaksinetelefon: 458 76 660 (åpen torsdager kl. 09.00-14.00).

English version (Google Translate)

Skriv til oss

SØR-ODAL KOMMUNE
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes
E-post til Sør-Odal kommune

FAKTURAADRESSE:
Sør-Odal kommune
c/o Nord-Odal kommune
Herredsvegen 2
2120 Sagstua

Org.nummer: 964 947 716
Kommunenummer: 3415
Organisasjonsinformasjon
Ansvarlig redaktør: Anita Orlund
Webredaktør: Henriette Eriksen

Besøk oss

INNBYGGERTORGET
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes

Åpningstid:
09.00-15.00

Følg oss

Facebook   Facebook