Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Opptak

Kriterier for hovedopptak og fortløpende opptak.

Søknadsfrist for hovedopptak er 1.3.

Opptak og kriterier

Barn som fyller ett år innen utgangen av august det året det søkes om barnehageplass, har etter søknad rett til å få plass i barnehage fra august i samsvar med denne loven med forskrifter (Barnehageloven §12a).

Foreslått endring i barnehageloven §12a med virkning for hovedopptak 2017:  ..barn som fyller ett år t.o.m. 30.11. det året det søkes om plass, skal ha rett til plass..

Kommunen har plikt til å tilby plass i barnehage til barn under opplæringspliktig alder som er bosatt i kommunen. Utbyggingsmønster og driftsformer skal tilpasses lokale forhold og behov. (Barnehageloven §8) 

I hovedopptaket gjøres det opptak for barn med oppstartsdato t.o.m. 31.08.  

Utover hovedopptaket foretas fortløpende opptak gjennom året. Ventelisten er ikke nummerert, og opptaket følger prioriteringene i vedtektene.  

Man kan ikke søke barnehageplass til en bestemt dato i løpet av barnehageåret og regne med å få plass. Det er heller ikke slik at man har rett til førstevalget, tilbudet blir gitt i den barnehagen der det er ledig plass i forhold til prioriteringene i søknaden. Søker vil få tilbud dersom det blir ledig plass.  

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk