Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Korsmo barnehage

Sør-Odal kommune

Korsmo barnehage er en av Sør-Odal kommunes 4 barnehager.

Korsmo barnehage stod ferdig bygd 1.januar 2009, har 108 barnehageplasser, og er tilknyttet 19 fast ansatte.Barnehagen holder til i et rolig boligfelt på Skarnes, med flott natur like utenfor døren, som benyttes ukentlig. Det er kort vei til bibliotek, svømmehall og idrettshallen og ikke minst Spiksetberget!

Korsmo barnehage er et utradisjonelt bygg, men organiseres som en tradisjonell avdelingsbarnehage.  Aktiviteter i aldersdelte grupper gjennomføres  på formiddagen. Barnehagen har vannlekerom, formingsrom, storkjøkken og felles/aktivitetsrom.Førskolebarna får tilbud om å benytte kommunens svømmehall, og barnehagen har lagt inn en fast time i uka til dette.

Korsmo barnehage har søkelys på varierte positive opplevelser, og arbeider kontinuerlig for å skape gode læringsarenaer. Det legges stor vekt på faglig innhold, noe som periodeplanene gjennom barnehageåret bærer preg av. Å finne barnas stjerner i øynene - skape gode barndomsminner.

Barnehagene i Sør-Odal skal skape gode barndomsminner og etablere en god plattform for skole og utdanning (Kommuneplanens samfunnsdel)

- Antall grunnskolepoeng skal økes til 40 poeng eller bedre målt gjennom et 5-årig snitt

Barna skal ha rett til medvirkning tilpasset barnas alder og forutsetninger.

- Barn i barnehagen har rett til å gi utrykk for sitt syn på barnehagens daglige virksomhet.

- Barn skal jevnlig få mulighet til aktiv deltakelse i planlegging og vurdering av barnehagens virksomhet

Barnehagens pedagogiske virksomhet skal planlegges, dokumenteres og vurderes.

- Barnehagen skal tilrettelegges for medvirkning fra barn, foreldre, ansatte og eier.

- Barnegruppens og det enkelte barns trivsel og utvikling skal observeres og vurderes

  fortløpende.

-Personalet lager en årsplan som legges til grunn for de pedagogiske planene. 

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk