Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Tronbøl barnehage

Tronbøl barnehage er en av fire kommunale barnehager, og ligger innerst i Leikvegen på Tronbøl. Den ble bygd i 1974, som en tradisjonell 3 avdelingers barnehage. Høsten 2017 utvidet vi barnehagen med en utegruppe, slik at vi nå har plass til 66 enheter fordelt på barn fra 1 – 6 år. Det meste av barnehagehverdagen er det minst ei gruppe ute, avhengig av vær og temperatur.

Vi er én barnehage, der alle kjenner hverandre godt. Vi samarbeider både på tvers av alder, og i aldersrene grupper. Det er også blitt satt opp en flott grillhytte i tilknytning til barnehagen som blir brukt til måltider/varmestue og andre aktiviteter.

Vi har også et fint uteområde med gapahuk, lavvo i sommerhalvåret, sykkelbane m.m. Nærmiljøet vårt med fine turområder til skøytebane om vinteren og fotballbane sommerstid, skog, tjern, gapahuk, speiderhytte m.m. blir flittig brukt. Vi har gåavstand til brannstasjon, Skarnes sentrum, med bl.a. rådhus med bibliotek, butikker og togstasjon. På andre siden av Glomma ligger Korsmo skole.

Barnehagens arbeid har basis i natur, miljø og fysisk aktivitet, og ved å bruke naturen som leke- og læringsarena, ønsker vi å nå målet om at barna skal utvikle interesse for- og kunnskap om naturen, lære å ta vare på seg selv, hverandre og omgivelsene, - og få en begynnende forståelse for en bærekraftig utvikling.

Vi går ofte på både spontane og planlagte turer/oppdagelsesferd innenfor og utenfor gjerdet i barnehagen. Opplevelser i naturen blir til fine samtaleemner i de ulike barnegruppene, vi bearbeider de ulike inntrykkene vi får når vi er ute i naturen, gjennom ulike aktiviteter både inne og ute. Barna får bruke fantasien og utforske naturen i takt med forandringene ved de ulike årstidene.

Vi har fokus på å ha tid til at barn og voksne kan undre seg sammen, og ta vare på øyeblikkets verdi, og vi jobber for å skape et miljø der vi tar vare på, - og bryr oss om hverandre. Trygghet, tillit, anerkjennelse, likeverd, gjensidig respekt og barns medvirkning er viktige punkter som vi har med oss gjennom hele barnehagehverdagen.

     

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk