Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Brann i Korsmo skole

Brann i Korsmo skole, Sør-Odal 19. januar

Det brøt ut brann i Korsmo skole i Sør-Odal kl 13.15 mandag 19. januar. Brannvesen var raskt tilstede og begynte slukkearbeidet.

Elever og ansatte ble raskt evakuert og forflyttet inn i idrettshallen som ligger rett ved skole. Takket være gode rutiner og rask reaksjon fra ansatte ble ingen fysisk skadet.

Ventilasjonsanlegg på nærliggende kommunale bygninger ble stoppet, og informasjon til naboer om å holde vinduer og dører lukket ble informert gjennom media.

Området rundt skolen er nå avstengt.

– En brann er alltid dramatisk, og takket være god innsats fra de ansatte og elever ble skolen raskt evakuert og ingen kom fysisk til skade, sier en preget ordfører Anne-Mette Øvrum. – Selv om skolen har store skader og vi ikke vet hvor lang tid det tar før elevene kan ta den i bruk igjen, er vi glade for utfallet der ingen ble skadet. Foreldre ble varslet kl 13.50 om brannen, og at alle elever var evakuert til idrettshallen, kun 35 minutter etter at brannalarmen gikk.

Kriseledelsen satt i møte mandag kveld, og det jobbes med å opprette et tilbud for elevene så raskt som mulig. Kommunen vil informere nærmere om dette ved 15.00 tiden tirsdag.

Det er opprettet en samtaletjeneste i Rådhuset der foreldre og elever kan ta kontakt fra kl 09.00 tirsdag morgen. De bes om å ta kontakt med resepsjonen.

Kl 17.00 er det mulig for foresatte og elever å samles i idrettshallen til enkel servering. Der vil ordfører og representanter fra administrasjonen være tilstede.

Kriseledelsen møtes igjen tirsdag kl 13.30.

Informasjon om brannforløp og skade rettes til lensmann Ole B. Norvik.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk