Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Før du søker

Det er ikke alltid fritt frem å gjøre som du selv vil på din egen eiendom.

Det finnes sentrale lover og regler. I tillegg finnes det regler som er tilpasset det lokale miljøet og nabolaget. 


Finn gjeld​ende reguleringsplan

Vi anbefaler at du setter deg inn i gjeldende regulering for din eiendom. Reguleringen kan ha særskilte bestemmelser for det du skal gjøre. Det er reguleringsbestemmelsene som avgjør hva du kan gjøre på eiendommen.  

Finn reguleringskart for området hvor tomten din er.

Se reguleringskart    

 

Hvorfor er det søknadsplikt?

Søknadsplikt gjør det mulig for kommunen å vurdere om tiltaket kan gjennomføres i samsvar med bestemmelser gitt i eller i medhold av plan- og bygningsloven.

For at både du og naboene dine skal sikres gode boliger og bygninger har vi søknadsplikt. Søknadsplikt betyr at du må søke kommunen ved Plan- og bygningsetaten om tillatelse før du kan gå i gang med det du ønsker på eiendommen din.

Bygge- og saksbehandlings-prosesser skal sikre varige og gode kvaliteter i boliger og bygg. Målet med reglene og bestemmelsene er å fremme bærekraftig utvikling til beste for den enkelte, samfunnet og fremtidige generasjoner.

  

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk