Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Ditt bidrag til kunstprosjekt

Jenny Alnæs er kunstneren som utfører utsmykkingsprosjektet på klatretårn og inngangsparti ved Glommasvingen skole

Jenny sier selv at ideen bygger på naturmystikk. Prosjektet er et lokalt forankret kunstprosjekt med referanser til skog, tømmerfløting, vannveier, elvedelta og lokale rødlistearter. Diktene til Hans Børli har også vært insiprasjon.

Verket består av to deler: den ene dekker hele klatretårnets fasade. Her er skogen og Glomma representert i form av et collage i grønne toner, med bilder fra Sør-Odal, samt Glomma og svingen som har gitt navn til den nye skolen. Kunstverket utføres i glass. Oppstadåa vil pryde glassfasaden ved inngangspartiet til skolen.

Jenny ønsker nå å motta bilder fra skogen i Odalen, gjerne med dyr, og helst i grønne toner. «Skogen synger» er en stor fotocollage på 135 m2, og består av et utall fotografier med skogsbilder fra Skarnes og lignende skogsmiljøer. Frodige grønne oversiktsbilder og detaljer skal settes sammen i lag på lag til en fabulerende eventyrfortelling om skogens hemmelige stier og rom.

Jenny ønsker å invitere lokalbefolkningen til å levere egnet billedmateriale til verket i form av foto som du har tatt på dine turer i vår- og sommerhalvåret. Bildene kan gjerne inneholde dyr. Hun ønsker også bilder som er tatt langs Glomma og Oppstadåa, i sesongen høst og vinter.

Fotografiene vil bli bearbeidet og smeltet sammen med kunstnerens egne foto, til et helhetlig verk.

Bilder kan sendes til Jenny på e-post

Les mer om saken her

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk