Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Gründerkurs og nyetablering for flerkulturelle

Sør-Odal kommune har i samarbeid med Odal Næringshage og Glåmdal Interkommunale Voksenopplæring (GIV) startet gründerkurs for innbyggere i Sør-Odal med fremmedspråklig bakgrunn. Det har resultert i åpningen av butikken Tusen og en natt i Skarnes sentrum.

Deltakerne i kurset er fra land som Afghanistan, Syria og Hviterussland, og flesteparten av dem er flyktninger som er blitt bosatt i kommunen. Prosjektet er finansiert med søknadsmidler fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). 

– Kurset har gitt deltakerne en mulighet til å bruke erfaringen og kunnskapen de har med seg fra hjemlandet til å starte sin egen bedrift i Norge. Det har vært en spennende og lærerik prosess både for kursholdere og deltakere, sier enhetsleder Kari Mette Moen ved integreringsenheten.

Flere av kursdeltakerne har erfaring med å drive egen bedrift, og har nå fått opplæring i hvordan man kan etablere bedrift med norske regler og normer. I løpet av kurset har samtlige deltakere enten fått fast jobb eller startet videregående opplæring, men butikken vil likevel klare å holde åpent hver dag frem til jul.

– I butikken selges krydder og oljer, og det er også mulighet for å få smake arabisk kaffe og smågodt. Jeg vil anbefale å gå innom butikken for å hilse på de trivelige kursdeltakerne som jobber der, og kanskje man også finner en fin julegave blant de spennende varene som selges, sier Moen.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk