Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Politisk behandling

Det er kommunestyret som fastsetter størrelse på skattegrunnlag og skattesats. I henhold til eigedomsskattelova § 11 skal skatten fra 2020 være minst 1 og maksimum 5 promille av eiendommens skattegrunnlag for bolig- og fritidseiendommer, og minst 1 og maksimum 7 promille av eiendommens skattegrunnlag for øvrige eiendommer. Satsen kan ikke øke med mer enn 1 promille pr. år. Etter samme paragraf kan det også benyttes bunnfradrag i eiendomsskattetakstene. Bunnfradrag er et kronebeløp som går til fradrag i skattegrunnlaget for alle selvstendige boenheter som ikke blir benyttet i næringsvirksomhet.

For 2019 er skattesatsen 7 promille for bolig- og fritidseiendommer, 6,75 promille for næringseiendommer og verk og bruk.

Vedtak om skatteutskriving for 2020 er ventet i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2020.

Fritak fra eiendomsskatt
Kommunestyret kan i henhold til eigedomsskattelova § 7 frita spesielle eiendommer helt eller delvis fra eiendomsskatt. Dette skjer gjennom årlige vedtak som normalt gjøres i forbindelse med budsjettbehandlingen.

Eigedomsskattelova § 5 har bestemmelser om objekter som skal fritas fra eiendomsskatt. For fullstendig oversikt kan du gå til vår side Fritak fra eiendomsskatt.

Tilbake til hovedside

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk