Fargerik utstilling i Låvegalleriet
7. trinn ved Glommasvingen skole åpnet utstillingen «Gods of Egypt. En moderne tolkning av gudene fra datidens Egypt».
Fredag hadde 7. trinn ved Glommasvingen skole åpning av utstillingen «Gods of Egypt. En moderne tolkning av gudene fra datidens Egypt». Utstillingen har vært åpen for elever og foreldre/foresatte ved Glommasvingen.
I det gamle låvebygget ble vi møtt av et hav av fargerike skulpturer i alle tenkelige fasonger. Skulpturene var inspirert av de gamle egyptiske gudene, med en god del kunstneriske friheter.
Rektor Petter Moen åpnet utstillingen med diktlesing og snorklipping, og hadde bare lovord å komme med om alle de kreative og fargerike skulpturene som var utstilt i Låvegalleriet ved Galleri Lyshuset.
Fra idé til utstilling
Lærerne Elin Pilgaard og Lina Vinju Lindahl har ledet elevene gjennom prosjektet, som startet da elevene gikk i 6. trinn. Det har vært et tverrfaglig prosjekt som startet med det gamle Egypt i samfunnsfagtimene. I kunst- og håndverkstimene har elevene utfoldet seg med hønsenetting, avispapir og maling.
- Det har vært utrolig gøy å se elevene utvikle sine ideer fra skisser til ferdige kunstverk, sier Elin og Lina. Prosessen har vært viktig, fra idé til skisse til ferdig kunstverk, og til slutt planlegging av utstilling. Samarbeidet mellom elevene er også verdt å skryte av. De har satt sin egen vri på prosjektet og har hjulpet hverandre både med kreative ideer og gjennomføringen av dem.
Denne gjengen har jobbet lenge med skulpturer og planlegging av utstilling. Endelig kunne utstillingen åpnes! F.v.: Tim Ludvik Solhaug Sanderud, Håkon Uy-Khang Bjørnson Barkbu, August Tveter, Synnøve Haugaard Eskevik, Alma Stefansdatter Vinju, Lily Kathleen Hancke Uller, Emilie Da Silva Rustad.
Egyptiske guder med moderne vri
Vi har snakket med noen av kunstnerne som hadde litt å fortelle om skulpturene sine (i bildekarsullen i bunnen av denne saken kan du se alle skultpurene).
Ducky og Ducky er tvillinger og egyptiske guder. Ideen kom til kunstnerne etter en film de så i samfunnsfagtimen før de begynte arbeidet med skulpturene.
Mini-pølsa er inspirert av en karakter i et TV-spill, en egyptiske gud og en egyptisk maske. Han holder egentlig i et sverd i form av et grillspyd, men det ble ikke ferdig i tide til utstillingen.
Ibis er en skulptur av guden før den ble en gud, mens den fortsatt var en fugl. Den holder et gudetegn rundt nebbet. Når kunstneren får spørsmål om skulpturen var vanskelig å lage, svarer han at det ikke var direkte vanskelig, men at det tok en del tid.
- Den ble akkurat som jeg hadde sett for meg, forteller kunstneren (og det kan vi jo se tydelig når vi ser på idéskissen som henger over skulpturen)
- Dette er en skulptur av guden Magus, guden over dyrene, som gjør opp rettferdighet. Jo flere dyr vi dreper, jo flere mennesker dreper han. Rara, som står til høyre for Magus, kan fly med stokken sin. Håret står for hennes tilknytning til været. Fargene representerer sinnstilstander, og det svarte nederst på kjolen står for døden. Månen på brystet står for dag og natt fordi hun er våken hele døgnet.
Historien til disse to gudene er en lett blanding av fakta og fantasi kan de to kunstnerne fortelle.
Mange kunstnere som er spente på å få komme inn på åpningen!
Det ble også tid til litt pianospilling med felles sang.
Bildekarusell
Her finner du bilder av alle skulpturene på utstillingen.