Sanitetsforeningene Sør-Odal og Galterud, og Odal Røde Kors er viktige aktører innen det frivillige beredskapsarbeidet i kommunen. Avtalene som nå er underskrevet, beskriver i grove trekk hvordan samarbeidet mellom partene skal foregå før, under og etter ekstraordinære hendelser. Avtalene omhandler også forventningsavklaringer og tilgang på ressurser. 
 
- Vi er veldig fornøyd med at vi har fått på plass disse to avtalene. Sanitetsforeningene og Odal Røde Kors er viktige samarbeidspartnere for kommunen i en krisesituasjon. De frivillige kan bidra med både varme hender og praktisk hjelp og deres erfaring, utstyr og personell er av stor betydning for oss, sier kommunedirektør Rune Lund. 

I avtalene som er inngått, er det presisert at de frivillige kan stille opp med et større antall ressurspersoner i forbindelse med større uønskede hendelser. 

- Dette er svært gode ressurser å ha på laget om behovet skulle oppstå. De siste årene med pandemi, ekstremvær og bortfall av kritisk infrastruktur har vist at vi trenger både mannskap og utstyr utover det kommunen selv har i organisasjonen, når det oppstår større ekstraordinære situasjoner, sier Lund. 

Kommunedirektør Rune Lund og enhetsleder Morten Andreassen sammen med lederne av de to sanitetsforeningene i Sør-Odal etter at avtalen er signert

Bilde 1:

Samarbeidsavtalen mellom Sør-Odal og Galterud sanitetsforeninger er signert.
Fra venstre Kommunedirektør Rune Lund (Sør-Odal kommune), Ann-Kristin Aurland (Sør-Odal sanitetsforening), Unni Torildsen (Galterud sanitetsforening) og Morten Andreassen (Sør-Odal kommune).

Fire personer fra Odal Røde Kors og Sør-Odal kommune smiler etter å ha underskrevet samarbeidsavtale om beredskap

Bilde 2:

Ny samarbeidsavtale mellom Odal Røde Kors og Sør-Odal kommune.
Fra venstre lokalforeningsleder Merethe Liland og beredskapsleder June Lill Solstad fra Odal Røde Kors, enhetsleder Morten Andreassen og kommunedirektør Rune Lund fra Sør-Odal kommune. Foto: Ole Gunnar Halseth-Holen