Slik blir Nye Furubo omsorgsboliger

Peab vant anbudskonkurransen om å bygge omsorgsboliger i Sør-Odal. Nye Furubo omsorgsboliger skal inneholde ti boenheter for utviklingshemmede.

forside2

(Se skisser av omsorgsboligene nederst på siden.)

Peab skrev kontrakt med Sør-Odal kommune i februar, og oppstart på byggeplass ble gjennomført denne uka. Boligene skal etter planen stå klare i 2023 på nabotomten til Glommatunet omsorgssenter og ved siden av helsehuset.

Bygget er tegnet av Arkitektlaget, Kongsvinger, og består av to etasjer over bakkenivå. Det får et samlet areal på 1.500 kvadratmeter. I tillegg til de ti boenhetene vil det omfatte fellesarealer for beboerne, personalarealer og tekniske rom.

Energieffektivt

– Som lokal samfunnsbygger ser vi frem til å levere et miljøvennlig og energieffektivt bygg i massivtre til Sør-Odal kommune, sier regionsjef Håvard Hagen i Peab Bygg, Innlandet.

Massivtre er trepaneler som består av flere lag med sammenlimte trelameller. På Nye Furubo skal det brukes i bærekonstruksjoner, yttervegger, delevegger og tak. Og det blir mange synlige flater med treverk.

– Massivtre har en rekke fordeler. Blant annet gir det godt inneklima og lavt CO2-avtrykk, og det bidrar til at bygget blir sertifisert i energiklasse A, forteller Hagen.

Han understreker at Peabs erfaringer fra Alta omsorgssenter i Finnmark blir viktige for byggeprosjektet i Sør-Odal. Peab Bjørn Bygg var tidlig ute med å bygge i massivtre og har delt verdifull kompetanse. Alta kommune har Norges største omsorgssenter i massivtre.

Det grønne skiftet

Sør-Odal kommune satser aktivt på det grønne skiftet. Nye Furubo omsorgsboliger på Skarnes vil derfor bli oppført med materialer og produkter som har lavt klimagassutslipp, lang holdbarhet og lave vedlikeholdskostnader.

Bygget skal kobles til fjernvarmeanlegg, som blir hovedenergikilde for oppvarmingen. Solcelleanlegg på taket vil bidra med strøm til belysning, tekniske installasjoner og ventilasjon.

– Vi har gjennom bygging av Glommasvingen skole fått god erfaring i miljøvennlige byggeprosjekter. I og med at Sør-Odal ligger «midt i» skogen er det også naturlig at vi ønsker å bygge med massivtre, sier prosjektleder Ole Gunnar Holen i Sør-Odal kommune.

– Hensyn til klima og miljø vil være viktig for Sør-Odal kommune i framtida, og slike prosjekter viser at vi tar ansvar for å oppnå både nasjonale og internasjonale klimamål. Samtidig er behovet for omsorgsboliger i kommunen stort, så vi ser fram til å ferdigstille disse boligene i samarbeid med Peab, sier Holen.

Ønsker lokale samarbeidspartnere

Peab har i perioden fram til denne ukas byggestart fått på plass underentreprenører for Nye Furubo omsorgsboliger.

– Vårt mål i alle prosjekter er å bidra til å bygge samfunnet lokalt. Derfor ønsker vi alltid å finne lokale samarbeidspartnere, og det er gledelig å se at lokale aktører i Sør-Odal er konkurransedyktige. Vi ser frem til et godt samarbeid med byggherren og våre underentreprenører, sier Frode Kristiansen, som er Peabs prosjektleder for byggingen av Nye Furubo omsorgsboliger.

Fakta om prosjektet

  • Nye Furubo omsorgsboliger
  • Byggherre: Sør-Odal kommune
  • Totalentreprenør: Peab Bygg Innlandet
  • Kontraktsverdi: Ca. 47 MNOK eks. mva.
  • Arkitekt: Arkitektlaget, Kongsvinger (arkitekt Anders Hauger)
  • Byggestart: Mai 2022
  • Innflytting: Høsten 2023

bilde

Fasader av Nye Furubo omsorgsboliger.

23D-plan, 1. etasje.

33D-plan, 2. etasje.

Snakk med oss

INNBYGGERTORGET
Telefon: 62 96 80 00
Åpningstid: 10.00-14.00
E-post

Vakttelefoner

Korona- og vaksinetelefon: 458 76 660 (åpen torsdager kl. 09.00-14.00).

English version (Google Translate)

Skriv til oss

SØR-ODAL KOMMUNE
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes
E-post til Sør-Odal kommune

FAKTURAADRESSE:
Sør-Odal kommune
c/o Nord-Odal kommune
Herredsvegen 2
2120 Sagstua

Org.nummer: 964 947 716
Kommunenummer: 3415
Organisasjonsinformasjon
Ansvarlig redaktør: Anita Orlund
Webredaktør: Henriette Eriksen

Besøk oss

INNBYGGERTORGET
Øgardsvegen 2
2100 Skarnes

Åpningstid:
09.00-15.00

Følg oss

Facebook   Facebook