Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Informasjon om helsesøster barnehagen

Barnehagen er en viktig arena for å fremme god helse og utvikling hos barn, og barneårene er de aller viktigste i menneskets utvikling.

Sør – Odal kommune ønsker  å styrke samarbeidet mellom barnehagen og helsestasjonen, og har derfor ansatt en helsesøster som vil jobbe ut mot barnehagen i en ny helsesøsterfunksjon.

Målet med denne nye funksjonen er å styrke tverrfaglig samarbeid, helsefremmende og forebyggende arbeid rettet mot tidlig innsats og psykisk helse til barn i barnehagen.

Denne funksjonen skal ikke erstatte helsesøstertilbudet på helsestasjonen, men være et bindeledd mellom barnehagen og helsestasjonen.

Helsesøster vil ha fast trefftid ca. en gang i måneden i alle barnehager i kommunen.

Helsesøsters arbeidsoppgaver i barnehagen vil i tillegg til tverrfaglig samarbeid med andre faggrupper  blant annet være:

  • Undervisning, råd og veiledning i aktuelle temaer relatert til helse og barns utvikling til ansatte i barnehagen
  • Delta på samarbeidsmøter / foreldresamtaler etter samtykke fra foreldre / foresatte
  • Drøfte/vurdere enkeltbarn etter samtykke fra foreldre / foresatte der det er naturlig
  • Foreldre / foresatte selv kan ta direkte kontakt
  • Samtalergrupper for barn med med fokus på utvikling av positiv selvfølelse og psykisk helse i samarbeid med barnehagen

Helsesøster Heidi Birkeland kommer til å være i barnehagen ca. en gang pr mnd fra januar 2019. Hun kan treffes på mobil: 96946568


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk