Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Fokusgruppemøte om kommunereform skapte stort engasjement hos elevene

Elevene på Skarnes videregående skole jobbet med gruppeoppgaver.Sør-Odal kommune

I forbindelse med arbeid rundt kommunereform ble det torsdag 16. juni gjennomført fokusmøte med elevene ved Skarnes Videregående skole. Det var rundt 150 elever tilstede i møtet som ble ledet av ordførerne i Sør-Odal kommune og Nord-Odal kommune.

Elevene var organisert i grupper og jobbet med problemstillinger om utvikling av kommunene. Konkret ble de spurt om 1) hva de ønsket endret på i kommunen i dag, 2) hva de mener er viktig for å flytte tilbake til kommunen (dersom de velger å flytte ut) og 3) hva skal til for at de vil engasjere seg i lokalmiljøet.

Med stort engasjement og klare anbefalinger til ordførerne fremhevet elevene blant annet viktigheten av gode fritidstilbud, godt kollektiv tilbud, full bredbånds dekning, og bedret informasjon rundt politiske saker og prosesser. 

I en uformell spørreundersøkelse ble de også forespurt om kommunene 1) burde slå seg sammen, eller 2) videreføre og utvikle det samarbeidet som allerede eksisterer. Ungdommens klare anbefaling var å videreutvikle samarbeidet fremfor kommunesammenslåing.

Oppsummering fra fokusgruppemøtet finner du her.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk