Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Grendeutvikling

Sør-Odal kommune ønsker levende grender med vekst, og arbeider aktivt med grendeutvikling.

Sør-Odal kommune har samarbeidet med Sør-Odal grenderåd siden 2013, men i 2017 ble dette videreutviklet til også å inkludere en tilskuddsmodell som skal stimulere til lokale initiativ, frivillig innsats og bredt samarbeid. Dette skal føre til at verdiskapende grendetiltak realiseres, og at man bidrar til økt trivsel utvikling og tilflytting til Sør-Odal. 

Sør-Odal grenderåd tildeles årlige tilskudd på 600.000 kroner til drift av grendeutvalgene og tiltak i grendene, og det er Sør-Odal grenderåd selv som er ansvarlig for tildeling av prosjekttilskudd.

Samarbeidet mellom kommunen og grenderådet åpner også opp for at grendene skal tas med på råd om kommunens utviklingsområder, og en rekke innspill fra grendene er blitt tatt inn i arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel 2018-2030. Blant annet er gang- og sykkelveier til grendene, bedre kollektivtransport og høyhastighetsbredbånd til alle husstander i kommunen satt høyt på dagsorden.

Grenderådet og grendene er dessuten delaktige i arbeidet for å sikre nytt liv i grendeskolene som legges ned høsten 2019, og sammen ser man også på mulighetene for å finne gode løsninger på samfunnshusene og utearealene i grendene.

I menyen til venstre kan du lese mer om blant annet Sør-Odal grenderåd og arbeidet med etterbruk av grendeskolene.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk