Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Etterbruk av grendeskoler

Det overordnede målet for arbeidet med etterbruk av grendeskolene er å skape nytt liv i alle fire grendeskolene.

12. april 2016 vedtok kommunestyret i Sør-Odal å bygge ny storskole for alle elever fra 1. til 10. trinn i kommunen. Glommasvingen skole skal stå ferdig 1. august 2019 – til skoleårets start. I vedtaket heter det også at skolene på Slåstad, Disenå, Ullern og Sander legges ned når ny skole åpner, og at videre bruk av grendeskolenes bygningsmasse skal avklares i sak til kommunestyret.

Planen kartlegger mulighetene ved de fire grendeskolene og avklarer hvordan kommunen skal arbeide videre for å lykkes med målsettingen om å sikre ny drift i skolene.

Planen har vært etterspurt av grendene, og derfor har involvering av grendene i form av folkemøter og møter i grenderådet vært prioritert i arbeidet. Grendene og grenderådet er også tett koblet på det konkrete arbeidet med å sikre liv i skolene, samfunnshusene og på utearealene, og det avholdes jevnlig møter for å diskutere ulike teamer knyttet til arbeidet.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk