Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Odalstunet

Odalstunet er et levende bygdemuseum for hele Odalen. Odalstunet gjenspeiler et storgardsmiljø og en husmannsplass fra 17 og 1800-tallet. Bygningene er hentet fra garder, plasser og bruk i distriktet, de eldste fra 1700-tallet og de yngste fra rundt 1900. 

Kontakt odalstunet på odalstunet@annomuseum.no


ÅPNINGSTIDER OG ARRANGEMENTER PÅ ODALSTUNET 2016


Lørdag 11. og søndag 12. juni kl 12.00–17.00

LIV I STUENE

Tida skrus 100 år tilbake på Odalstunet denne helga. Kom og opplev mylderet av folk og huggal odalsstemning. Du treffer garantert noen du kjenner på Liv i stuene!

Salg av kaffe, vafler og rømmegraut. På søndag kl. 11.00 er det Tunmesse i forkant av arrangementet.

Fredag 29. juli kl 19.00

OLSOK PÅ ODALSTUNET

Utendørs Olsokgudstjeneste

Søndag 28. august 12.00–17.00

BARNAS DAG

Odalstunet er åpent på barnas betingelser! Hopping i høyet, hesteskyss med mer. Servering av kaffe, vafler og rømmegraut.

Søndag 25. september kl 12.00–16.00

TRESKERDAG

Glåmdal Utstyr- og motorhistorisk forening fyrer opp treskeverket ved vognskjulet og viser tresking på gamlemåten. I Gjersøyen serverer vi tradisjonskost fra Odalen. Ute på tunet er det høstmarked med salg av grønnsaker fra distriktet.

Søndag 4. desember kl 12.00–16.00

JUL I STUENE

Travel førjul fra tida rundt 1900. Julemarked og juleverksted. Kafé Kakelinna holder åpent.

SAGSTUA SKOLEMUSEUM/SIGURD HOELS BARNDOMSHJEM

Åpent for omvisning søndager 26. juni–24. juli kl 13.00–16.00. Omvisning, utstilling og film.

Mandag 29. februar kl 19.00
Sigurd Hoel – en djevel på facebook?
Om sosiale medier, ytringsfrihet og ytringsansvar. Innledning ved Stig Aasheim. I kommentarfeltet: Thomas Mårud, Thomas Tinglum, Heidi Finsrud og Agnethe Kirkevaag. Årets Sigurd Hoel-markering på Nord-Odal bibliotek, et arrangement i Lysukene i Odalen.

SKÅLBERGSÆTRA

Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter i Austvatn, Nord-Odal. Adkomst fra RV 209, 8 km langs Østmosætervegen, bomavgift. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra. Det restaurerte sæteranlegget er et fint turmål for familien. Bygninger og landskap framstår slik det var mens det var sæterdrift her fram til ca 1960. Etter 50 års fravær har budeia på nytt inntatt sætra.

Fra 4. juli til 7. august holder vi åpen sæter med dyr, budeier og omstelling. Ta gjerne med matpakka og nyt freden på sætervangen. På onsdager blir det demonstrert primkoking og ysting. Mer detaljert program blir publisert på nettsidene www.odalstunet.no og Facebook,

På lørdag og søndag serverer budeia kaffe og vaffel. Salg av rømme fra 11. juli og så lenge beholdningen rekker.sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk