Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Støttekontakt

Støttekontakten er brobygger

Støttekontakten er en som gir andre assistanse, støtte og oppfølging på fritiden. Dette skjer etter avtale med kommunen. Støttekontakten får lønn for å utføre oppdrag i forhold til en enkelt person eller en gruppe, noen ganger i samarbeid med en frivillig organisasjon.

Hjelpen skal være nøye tilpasset den enkelte som trenger bistand for å få en meningsfull fritid sammen med andre.  Oppdraget utgjør som regel et par timer i uken og de fleste kombinerer det med arbeid eller studier. Støttekontakten trenger vanligvis ingen spesiell utdanning, men skal få nødvendig opplæring og veiledning fra kommunen.

Støttekontakten kan ha ulike betegnelser, alt etter hva slags oppdrag han eller hun har. Men det er ordet støttekontakt som brukes i det lovverket som regulerer denne formen for hjelp.

Treningskontakt eller treningskompis er en støttekontakt som deltar i fysisk aktivitet sammen med en som ønsker dette. En slik støttekontakt kan være alt fra en turkamerat til en medspiller i fotball eller løpekamerat i maraton. Ofte vil det være aktuelt å delta aktivt i et idrettslag. For å bli treningskontakt, må man ha gjennomført et kurs.

Tilrettelegger eller aktivitetskontakt blir brukt om støttekontakter knyttet til ordningen «fritid med bistand«. Målet er at deltakeren skal bli inkludert i en selvvalgt fritidsaktivitet.

Fritidskontakt eller kulturkontakt brukes i en del kommuner. Her dreier det seg om hjelp til å delta i ulike fritidsaktiviteter som finnes i nærmiljøet. Kulturkontakter har oppdrag i forhold til en eller flere med behov for bistand til å ta del i ulike kunst- og kulturopplevelser.

Fritidsledere eller fritidsassistenter arbeider med tilrettelegging av fritid i grupper. Fritidsledere jobber gjerne i team, kanskje med tilrettelegging av fritidstilbud for en bestemt gruppe mennesker på kveldstid eller i helger.

Alle støttekontakter har en ting til felles: De er brobyggere som skaper kontakt mellom den som trenger assistanse og andre mennesker og miljøer.

 Det kreves politiattest fra personer som skal jobbe med barn eller personer med utviklingshemning.  

For mer informasjon om det å være støttekontakt kan du lese mer her http://www.fritidmedmening.no/

Dersom du er interessert i støttekontaktoppdrag kan du ta kontakt med Tjenestekontoret helse og omsorg tlf 62966536 /35, evt sende en mail til hanne.pilgaard@sor-odal.kommune.no

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk