Velkommen til innbyggertorget!
I Øgardsvegen 2 på Skarnes finner du innbyggertorget. Dørene er åpne fra kl. 09.00 til 15.00 mandag, onsdag og fredag, og til kl. 19.00 tirsdag og torsdag.

Her finner du kafé Odali (egen informasjon under) og Sør-Odal kommunes flotte bibliotek.
Innbyggerverten kan hjelpe deg slik at du kan få informasjon og veiledning om kommunale tjenestetilbud.
Ved hjelp av den digitale innbyggerverten kan du selv bestille avtale med saksbehandlere og søke opp informasjon om kommunale tjenester.
Det er lagt til rette for å benytte lokalene til møter og arrangementer.
I hverdagen kan både ansatte og innbyggere benytte en av de hyggelige båsene, enten det er for å jobbe litt, lese litt, ta en prat med noen, eller bare stikke innom for en kopp kaffe eller et måltid på Odali.
Vil du bruke innbyggertorget til aktiviteter kan du komme innom og gjøre en avtale med oss, eller du kan sende inn en forespørsel fra kommunens hjemmeside her.
Lokalene er hyggelige og viser bilder av lokale kunstnere - alt fra vår kjente Kåre Tveter til amatører. Salgsutstillingen inneholder et variert utvalg av produkter fra ASK (Aktivitetssenteret Korsmo), Galleri Lyshuset (Kåre Tveter), bygdebøker og andre bøker fra Odalen mm.
På skjermen vises hva som skjer i lokalene; møter og arrangementer, og dagens meny på Odali.
Scenen har piano, men også prosjektor, lydanlegg, mikrofon og stor skjerm, og egner seg fint til både kulturarrangementer og møter eller presentasjoner.
Fra høsten 2021 er det etablert et fast tilbud om digital veiledning til innbyggere, gjennom et samarbeid med Skarnes videregående. Se saken på Skarnes videregående sin side her.
Aktiviteter og arrangementer
Hva er et «innbyggertorg» og hva skal vi med det?
Innbyggertorget er en møteplass og kulturarena for alle. Det skal være et sted for opplevelser og samarbeid mellom innbyggere, lag og foreninger, næringsliv og kommune.
- Vi har en fantastisk arena med bibliotek, kafe og møtelokale som vi ønsker å dele med innbyggerne
- Vi skal gjøre oss tilgjengelig – vi ønsker at lysene tennes i rådhuset
- Offentligheten er kjent for å være lukket – vi vil åpne opp
Sør Odal kommune har i kommuneplanens samfunnsdel brukt begrepet «På innbyggernes side» for å beskrive hvordan vi tenker å jobbe med de utfordringene kommunene står overfor. Vi trenger å tenkte nytt når det gjelder å løse våre samfunnsoppdrag. Digitalisering er en del av dette, men også brukermedvirkning står sentralt. Derfor er involvering av innbyggere og andre samarbeidspartnere viktig, ikke minst for å sikre bedre treffsikkerhet med tanke på behovet til innbyggeren. Samskaping beskriver når det offentlige går sammen med frivilligheten og næringslivet for å se på felles løsninger, der vi er likeverdige samarbeidspartnere. Vi ønsker oss mer nærdemokrati og medborgerskap – innbyggertorget skal være en arena der vi kan utrykke våre meninger eller delta på aktiviteter som angår vårt nærmiljø.
Innbyggertorget er allerede brukt til både konserter og møter både på kvelds- og dagtid. Flere arrangement er under planlegging – så kom innom og se hva som står på programmet!
Odali
Odali startet som en kantine for ansatte i rådhuset, der deltagere i introduksjonsprogrammet på Glåmdal interkommunale voksenopplæringssenter(GIV) kunne ha arbeidstrening og opplæring i norsk på arbeidsplassen. Målet var at den enkelte deltager lettere kunne komme ut i ordinært arbeid, til det beste for seg og sine.
Det ble etablert et samarbeid med HR og NAV i Sør-Odal kommune, og Odali ble en plass der språk, kultur, kunnskap og vennskap kunne forenes. Ansatte fikk gode luncher og møte-mat, og deltagere fikk opplæring og videreutvikling på sine individuelle mål. Nå har vi utviklet Odali videre fra kantine til kafé. Målet med Odali er å få folk ut i arbeid, og gi dem en så normal hverdag som mulig. Her skal det være en trygg arena for en snill retur, eller inngang til arbeidslivet.
Odali ønsker alle velkommen til en hyggelig pause i hverdagen. Her kan du sette deg ned med noe godt i koppen og litt mat i livet, slå av en prat med de som sitter på nabobordet, eller lese avisen.
Vi serverer et utvalg av sunne salater, smørbrød og «dagens Odali» (ulike varmretter) hver dag fra kl. 10.00. Vi fokuserer på miljø og matsvinn, og har blant annet avtaler med lokale leverandører om å hente overskuddsmat og har investert i en vakummaskin slik at vi tar godt vare på alle råvarer og kaster minst mulig.
Dette kan være stedet hvor du kan slippe å spise dagens middag alene, her vil du alltid kunne treffe andre. Et møtested for felles hygge.
Odali står for:
- O = opplæring
- D = deltagelse
- A = aktivitet
- L = læring
- I = inkludering
Meny
Smilefjes til Odali :-)
Den 10.5.2022 fikk Odali uanmeldt besøk av Mattilsynet. Etter nøye gjennomgang av kjøkken og kaféområde, kunne en fornøyd inspektør legge igjen et smilefjes til en enda mer fornøyd kjøkkensjef.
«Jeg visste jo at dette skulle gå bra, men litt spent blir man alltid når Mattilsynet kommer på døra», sier kjøkkensjef Younes Rfifi. Det har vært en stor prosess å åpne Odali etter to år med korona, men nå er vi i full sving. Vi har for tiden fem engasjerte personer, fra 18-66 år, på arbeidstrening hos oss!
Et ordtak vi har her på Odali er: godt humør er gratis!
TemaTirsdag
TemaTirsdag arrangeres på innbyggertorget hver uke, nesten hele året. Du finner program for 2022 her: