Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Nå blir det enklere å levere inn avlesningen av vannmåler

eksempel på hvordan SMS meldingene vil se utEksempel på hvordan SMS-meldingene vil se ut

Fra og med avlesningen for perioden 2016, vil Sør-Odal kommune sende ut
varselet om avlesning av vannmålere på SMS.
Abonnenten kan da svare på SMS ‘en de har mottatt uten å måtte bruke kode,
det er kun målerstand som skal skrives i svaret.
Når avlesningen er besvart med SMS, vil det bli sendt svar tilbake om hvor stort
forbruket har vært siste år.

Dersom en mottaker (dvs. eier av eiendommen) ikke er registrert med mobilnummer i telefonregisteret, eller ikke svarer på utsendt SMS, så sendes avlesningskort ut som tidligere til disse. De som får avlesningskort i posten kan naturligvis også registrere sine avlesninger via SMS eller på websiden www.leseav.no, men må da bruke kodeord ved avlesningen.

Dersom du har mottatt avlesningskort på papir og ønsker å få varselet på SMS neste gang , så ta kontakt med oss enten på telefon  62 96 80 00 eller e-post postmottak@sor-odal.kommune.no ,og gi oss ditt telefonnummer så vi kan registrere dette inn på vannmåleren til neste avlesning.

Avlesning av vannmåleren foretas en gang hvert år. (Melding om avlesning sendes ut i slutten av desember). Hvis du ikke sender inn målerstanden, vil årsforbruket bli stipulert.


På noen vannmålere er det en eller flere desimaler lengst til høyre, enten etter komma eller merket med rødt. Disse skal IKKE tas med.


Sør-Odal kommune ønsker at flest mulig av abonnentene skal montere vannmåler. For mange vil installasjon av vannmåler bety lavere vann- og avløpsgebyr. Dersom du ønsker å montere vannmåler i din bolig, må du ta kontakt med en rørlegger.

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk