Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst

Installering vannmåler

Innen utgangen av 2019 må alle abonnenter tilknyttet kommunale vann- og avløpsanlegg ha installert vannmåler og tilbakestrømssikring.

Kravet er omtalt i Sør-Odal kommunes reviderte forskrift om vann- og avløpsgebyrer, og vil gi en mer rettferdig gebyrmodell. Tidligere har abonnentene fått gebyr basert på byggets areal, men installering av vannmåler betyr at private og bedrifter i stedet vil få utgifter knyttet til faktisk forbruk.

- Abonnentene vil kunne få et mer bevisst forhold til lekkasjer på egne installasjoner, som for eksempel toaletter som renner og kraner som drypper, samtidig som kommunen får en bedre oversikt over lekkasjer på nettet, sier Ingeborg Hønsen Aasvangen, kommunalteknisk avdelingsleder i Sør-Odal kommune.

Avlesing av vannmåler

Det er abonnentene selv som må kontakte godkjent rørlegger for installering av vannmåler, og rørleggere med base utenfor Sør-Odal skal kontakte kommunen før plombering.

Kommunen vil hvert år i desember sende ut melding om avlesing av vannmåler. Abonnentene er selv ansvarlig for at vannmåleren blir avlest og at målerstanden meldes til kommunen innen fristen.

- Det er i dag om lag 450 abonnenter som har vannmåler, så det er et omfattende arbeid man er i gang med, sier Marian Helen Rønningen ved teknisk forvaltning.

Krav om tilbakestrømssikring

I kommunens reviderte forskrift beskrives også kravet om tilbakestrømssikring, som i likhet med vannmåler skal være installert innen utgangen av 2019. Sikringen skal hindre forurenset vann mot tilbakestrømming til vannledningsnettet.

- Krav om tilbakestrømssikring er omtalt i tre ulike statlige planer og forskrifter, og Sør-Odal kommunes nye forskrift har tilpasset seg disse, sier Aasvangen.

Vannmåler og tilbakestrømssikring skal installeres samtidig.


sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk