Hop til hovedinnhold Hopp til søk Hopp til bunntekst
 • Barnehage - etablering og drift

 • Bygdeutviklingsmidler - bedriftsrettede tiltak

 • Etablererprøven for serveringsvirksomhet

 • Miljøfyrtårn - sertifisering

  Generelt

  Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning som hjelper private og offentlige virksomheter til å drive miljøvennlig og samtidig lønnsomt.

  En godkjent konsulent hjelper deg med å finne frem til effektive miljø- og klimatiltak. Virksomheten din godkjennes av en offentlig sertifisør. Sertifikatet bestilles hos Stiftelsen Miljøfyrtårn og utstedes av sertifisør og ordfører i kommunen. 

  Økt kildesortering og gjenbruk, redusert energibruk og redusert sykefravær er positive resultater som oppnås gjennom sertifisering. Stadig flere offentlige instanser og private bedrifter stiller krav til sine leverandører om at de er miljøsertifisert.

  Brosjyrer

  Partnere

  Sertifiseringsordningen forvaltes av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Hovedorganisasjonen VIRKE, NHO, Landsorganisasjonen (LO), Bedriftsforbundet, kommuner/fylkeskommuner og KS har representanter i stiftelsens styre.

  Kontaktpersoner

  NavnTittelTelefonMobilTelefaksE-post
  Hanne EriksenLandbruksveileder6298096Send Epost

  Søknadsprosessen

  Veiledning

  Virksomheten kontakter en miljøfyrtårnkonsulent som bidrar til å velge bransjekrav. Det er utviklet krav innenfor ulike bransjer (for eksempel rørlegger, hotell, barnehage og skole). Med støtte av konsulenten gjennomfører virksomheten så en miljøanalyse. Når virksomheten oppfyller kravene, kontakter konsulenten kommunens sertifisør. Virksomheten sertifiseres og rapport sendes Stiftelsen Miljøfyrtårn, som registrerer sertifiseringen og sender sertifikat til kommunen. Etter tre år skal virksomheten resertifiseres. Hvert år sender virksomheten en miljørapport med handlingsplan til Stiftelsen Miljøfyrtårn.

  Søknadmottaker

  Sør-Odal kommune

  Øgardsvegen 2
  2100 Skarnes


   

   

sor-odal.kommune.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan fortsette å bruke sor-odal.kommune.no som vanlig hvis du godtar dette. Hvis du vil vite mer, kan du lese om vår bruk av informasjonskapsler.Lukk